Cos cumparaturi RoFabric

Nu ai niciun produs în coș.

Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 500 lei!
0,00 lei 0

Muselina, tesatura „must have” a sezonului cald

Share:

Muselina – tesatura „must have” a sezonului cald

Provenita din India, a aparut in Europa in secolul al XVIII-lea , fiind confectionata mai intai din matase si mai tarziu din bumbac. Oamenii credeau că se numeste asa din cauza aspectului ei eterogen asemanator plantelor briofite numite „mușchi” (in franceza mousse).

Muselina este considerată una din cele mai mai pure si simple tesaturi. Ea este fina, aerata, usor transparenta, confectionata din bumbac pur si are originile din zona Bengalului, in India.

Datorita proprietatilor sale multiple, aceasta tesatura este din ce in ce mai cautata in ultimii ani si de aceea dorim sa va prezentam cateva
dintre avantajele utilizarii ei:

– Este subtire, usor tranparenta chiar, care permite fluxul de aer, reducand astfel supraincalzirea pielii.
– Moale, delicata, fiind adesea folosita la confectionarea articolelor pentru bebelusi, oferind confortul necesar.
– Tesatura este certificata Oeko-Tex Standard 100, asta inseamna ca nu contin substante chimice si daunatoare pielii.
– Rezistenta este data de durabilitatea materialului in urma multiplelor spalari, fara sa isi piarda din calitatile initiale.
– Aspectul fiind unul usor incretit, materalul nu necesita calcare.

Multiplele calitati ale muselinei fac din aceasta un material cu diverse intrebuintari, de la articole decorative si de uz casnic pana la textile si produse pentru pielea delicata a micutlor bebelusi.

Mai jos va detaliem cateva exemple :

– Cel mai des intalnim muselina la articole pentru copii, aici avand o gama larga de produse realizate din acest material: hainute de copii, trusouri pentru botez, paturici, cuiburi de dormit pentru bebelusi si chiar jucarii.

– Articole de uz casnic: paturici decorative, huse pentru perne, articole pentru pat si chiar perdele sau draperii.

– Captuseala: fiind moale si respirabila, muselina este materialul potrivit pentru a fi folosit la captusirea unor hanorace, sacouri sau veste, oferind confortul termic necesar.

– Broderie aplicata: tesatura poate fi folosita ca baza in aplicarea broderiilor manuale sau automate, cel mai indicat fiind alegerea unei culori deschise .

– Pe langa utilizarile mentionate mai sus, muselina poate avea mult mai multe intrebuintari chiar in activitatile zilnice : poate fi folosit ca tifon pentru producerea branzeturilor de casa, saculeti mirositori pentru protejare hainelor de molii , poate fi folosita si la ceaiuri, la demachierea tenului si chiar bandaje.

Muselina este disponibila intr-o gama larga de culori, imprimeuri sau broderii pe care le gasiti aici: muselina unicolor,  muselina imprimata,  muselina brodata, iar mai nou producatorii au scos pe piata varianta de muselina elastica care are avantajul de a oferi o si mai mare lejeritate in miscare, avand o compozitie de 97% bumbac + 3% elastan, ideala pentru articole vestimentare precum pantaloni, salopete, bluze, pe care o gasiti aici muselina elastica.

Echipa ROfabric iti sta la dispozitie pentru ati oferi cat mai multe detalii despre materialele textile de care ai nevoie in proiectele tale si iti multumim pentru ca faci parte din comunitatea care #AlegeSustenabil.

Cu drag,

Livia si Mery

 

Share: